e
Banner

Etiketler: orhan sabuncu



AB’de krize rağmen otomotiv ihracatında liderliği bırakmıyor


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Otomotiv

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) eylül ayı ihracat raporunu açıkladı. Otomotiv endüstrisi ihracatta geçtiğimiz ay yüzde 8 daralmasına rağmen gerçekleştirdiği bir milyar 503 milyon dolarlık ihracatla sektörel bazda liderliği yeniden ele geçirdi.





Lojistik sektörü global yürüyüşümüze ayak uydurmalı


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Otomotiv

Dünyada 17’inci AB-27 ülkeleri içinde ise 6. büyük üretici konumunda bulunan Türkiye otomotiv sektörünün 2023 yılı hedefinin 4 milyon adet üretim ve 3 milyon adet ihracat olduğunu belirten Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, bu gelişmeye lojistik sektörünün de aynı ölçüde ayak uydurmadığı sürece büyümenin her zaman tehdit altında olacağı uyarasında bulunuyor.

 




Otomotiv endüstrisinin önü açılıyor


Yayın: 29-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı “Yeni Teşvik Sistemi” ile ilgili yeni düzenlemeler, otomotiv endüstrisinin umutlarını artırdı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “yeni düzenlemeler bize güç verecek” dedi.




Otomotiv endüstrisinin gözü Cezayir pazarında



Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Kuzey Afrika’nın en önemli otomotiv pazarlarından Cezayir’de işbirliği fırsatları arayacak. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “Cezayir’de trafikteki araçların yüzde 50'si Fransız menşeli Renault, Peugeot ve Citröen gibi markalar olması bu pazarın bizim tedarik ve yedek parça sanayimiz açısından önemini artırıyor” dedi.




Otomotivin yeni pazarlardaki kılavuzu lojistik olacak



AB ülkelerinde yaşanan daralmanın otomotiv sektörünü Amerika, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler gibi yeni pazarlara yönelttiğine dikkat çeken Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, endüstriyi bu pazarlarda başarıya taşıyacak olanın, altyapısı modernize edilmiş ve güçlü bir lojistik sektörü olduğunu vurguluyor.





Otomotiv endüstrisi için yeni pazarların anahtarı lojistik


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisi 2023’te 4 milyon üretim ve 3 milyon ihracat hedefine ulaşsa bile mevcut lojistik altyapısı ile hızlı ve sürdürülebilir bir ihracatın mümkün olmadığını belirtti.